Meble na wymiar
Architektura i przygotowanie mebli na wymiar w mieszkaniu.

Kącik architekta – Green Square Library & Plaza Design Competition Entry / Hyunjoon Yoo Architects

Posted in Uncategorized  by admin
September 6th, 2018

Dzięki uprzejmości Hyunjoon Yoo Architekci Hyunjoon Yoo Architects udostępnili nam swoją propozycję dla Green Square Library & Plaza Design w Australii.
Lokalizując budynek po zachodniej stronie parku, dało im możliwość zintegrowania biblioteki i korytarza transportowego.
Architekci uważają, że dobra biblioteka to taka, która pozwala ludziom czytać książki z naturą.
Dlatego złożyli park na miejscu, aby stworzyć ogród tarasowy na każdym piętrze biblioteki.
Ludzie mogą czytać książkę zwróconą w stronę ogrodu, a czasami mogą wyjść i cieszyć się świeżym powietrzem.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Minimalizuj blokowanie Dzięki uprzejmości Hyunjoon Yoo Architekci Kształt strony jest trapezowy.
Wschodnia strona parku, pracująca jako wejście, jest wąska w porównaniu do strony zachodniej zwróconej w stronę miejskiego kontekstu ulicy Botaniki .
Jeśli zlokalizujemy wymaganą bibliotekę obszaru podłogi po wschodniej stronie, długość budynku ulegnie wydłużeniu.
Dłuższa masa budynku, Więcej blokuje komunikację między północą a południem.
Ogród tarasowy i park ciągły Dzięki uprzejmości Hyunjoon Yoo Architekci Strona jest bardzo przyjemnym parkiem z jedną ulicą w poprzek, jednym przejściem dla pieszych w poprzek i długim pomieszczeniem służebnym, gdzie nie wolno budować żadnej konstrukcji.
Te trzy warunki określają kształt i lokalizację biblioteki.
Park naziemny jest kontynuowany na najwyższym poziomie biblioteki przez zewnętrzne schody.
Dlatego każdy ogród tarasowy jest podzielony na dwie strefy.
Jedna jest dla użytkowników biblioteki, druga dla ludzi z parku.
Dwie strefy są podzielone na ogród wodny.
Ludzie w parku mogą wspiąć się po schodach i dotrzeć do każdego tarasu na piętrze i dachu, aby cieszyć się parkiem na różnych poziomach.
Strefa usatysfakcjonowania = nowe przejście Dzięki uprzejmości Hyunjoon Yoo Architekci Obszar, w którym żadna budowla nie jest dozwolona, zostanie zachowany jako główny korytarz łączący Suszenie zieleni .
i.
Dworzec Kolejowy Green Square ..
Biblioteka będzie działać jako brama do parku od ulicy Botanika.
Zrównoważona biblioteka: dwie dziury dzięki uprzejmości Hyunjoon Yoo Architekci Najlepszym sposobem na stworzenie zrównoważonej biblioteki jest zaprojektowanie ładnego światła nieba i przyjemnego planu wentylacji zamiast instalacji paneli słonecznych.
Wprowadziliśmy dwie kwadratowe puste przestrzenie w pomieszczeniach i na zewnątrz.
Jednym z nich jest przestrzeń atrium przenikająca z parteru na czwarte piętro taras przenosi przefiltrowane naturalne światło do serca biblioteki.
Druga pusta przestrzeń na zewnątrz penetruje budynek.
Dzięki temu światło i świeże powietrze trafia do biblioteki, a także przejście w bibliotece na poziomie gruntu.
[przypisy: program do wizualizacji elewacji, kołki sprężyste, pompa ciepła powietrze woda cena ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pompa ciepła powietrze woda cena program do wizualizacji elewacji urodziny wrocław impreza na statku