Meble na wymiar
Architektura i przygotowanie mebli na wymiar w mieszkaniu.

Architektura 21szego wieku : Propozycja Centrum Kultury DQZ / Biuro Architektury Holm (HAO) + AI

Posted in Uncategorized  by admin
September 6th, 2018

Dzięki uprzejmości Holm Architecture Office + AI Holm Architecture Office (HAO) i AI zostały zaproszone do stworzenia propozycji dla miasta Daqiuzhuang w północnych Chinach.
Usytuowany w nowo rozwiniętej części miasta, nowy budynek kulturalny ma swoją formę od tradycyjnego chińskiego placu na dziedzińcu.
Podnosząc kwadrat w ukośnych narożnikach, tworzone są podwójne wejścia do budynku, które prowadzą zwiedzających i mieszkańców poprzez ogólnodostępne programy budynku do pomieszczeń wystawowych średniego i wyższego poziomu, rozszerzając istniejącą oś północ-południe okoliczne miasto.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Centrum Kultury DQZ znajduje się około 200 kilometrów na południe od Pekinu, w północnych Chinach.
Wioska w opuszczonym, słonym bagnie zaledwie 30 lat temu, Daqiuzhuang szybko przeszła od wioski do miasta ze względu na wczesne inwestycje i produkcję głównego towaru w mieście: stali.
Budynek Centrum Kultury DQZ zajmuje przeprojektowany plac, który naśladuje historyczne mokradła miasta w jego tonie i różnorodności życia roślinnego, łącząc krajobraz, drzewa, elastyczne elementy wodne i gromadząc przestrzenie w nowym centrum miejskim z 20 000 M2 / 200 000 SF Centrum Kultury DQZ w swojej istocie.
Dzięki uprzejmości Holm Architecture Office + AI Wewnętrzny dziedziniec budynku tworzy chroniony bujny krajobraz z drzewami wiśniowymi i tarasami, które mogą być wykorzystywane jako miejsce na zewnątrz dla lokalnych wydarzeń teatralnych i festiwalowych.
Centralna przestrzeń wystawowa budynku otwiera się wizualnie poprzez szklane fasady na dziedziniec łączący wnętrza z zewnętrznym dziedzińcem.
Świętując historię rozwoju miasta, fasada budynku DQZ wykonana jest z perforowanych blach stalowych.
Pozwala to na naturalną wentylację, a także integrację oznakowania budynku z samą fasadą.
Budynek został zaprojektowany w celu integracji ogrzewania geotermicznego do ogrzewania i chłodzenia, a także integracji ogniw fotowoltaicznych w częściach dachu i na terenie publicznego placu.
Dzięki uprzejmości biura Holm Architecture Office + AI, jesteśmy otwarci na możliwość współpracy z miastem Daqiuzhuang.
W budynku DQZ chcieliśmy stworzyć projekt, który jednoczy przeszłość i teraźniejszość w jednym budynku.
Jednocześnie integruje wiele potrzebnych funkcji publicznych dla rozszerzającego się miasta, od przedszkoli po obszary gromadzenia społeczności i wystawy kulturalne, jednocześnie celebrując historię tego obszaru poprzez wykorzystanie stali w elewacji budynku i konstrukcji.
-Jens Holmm, założyciel HAO / Holm Architecture Office.
Dzięki uprzejmości Holm Architecture Office + AI Architekci: Biuro Architektury Holm (HAO) Lokalizacja: Daqiuzhuang, Chiny Współpracownicy: AI, Kragh & Berglund Typ: Zaproszony Program: Wystawa, Edukacja, Dom Kultury i Rozmiar Pejzażu: 20, .000 M2 / 200,000 Budynek SF, 100 000 M2 Stan krajobrazu: w toku
[przypisy: węzeł cieplny dwufunkcyjny, bufor co, bramy garażowe segmentowe hormann cennik ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: bramy garażowe segmentowe hormann cennik bufor co węzeł cieplny dwufunkcyjny